duminică, 13 decembrie 2015

Cheia



Statiunea Cheia este recunoscuta ca un loc de odihna si relaxare datorita aerului curat montan. Este usor accesibila in toate anotimpurile si este o statiune ideala pentru cei care sufera de stres, epuizare fizica si psihica si diverse alte probleme sau, pur si simplu, pentru cei care cauta odihna. Peisajele sunt pitoresti si natura abunda in verdeata.


Statiunea Cheia apartine de comuna Maneciu si se afla la 60 km de Ploiesti si 48 km de Brasov si este o oaza de relaxare si de liniste. Aceasta se gaseste la poalele Muntelui Ciucas, intr-o mica depresiune. In statiune, aerul este puternic ozonificat datorita ariei mari de paduri de brad si fag ce o inconjoara si a raurilor, fiind o statiune cu sanse foarte mari de dezvoltare a turismului. Climatul este subalpin.


Dintre obiectivele turistice din statiunea Cheia enumeram Muzeul de Antropologie "Francisc Rainer", Manastirea Cheia, Muzeul Vaii Superioare a Teleajenului, Manastirea Suzana, Muntele Rosu, Muzeul Flori de Mina, Salina Slanic Prahova si Schitul Statiunii Cheia. Pescarii sau vanatorii pasionati pot profita de oportunitatile zonei. De asemenea, aici exista trasee montane, care pot fi parcurse de cei dornici de plimbari in natura.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu