duminică, 13 decembrie 2015

Muntele Rosu

Una dintre cele mai cunoscute destinaţii din Prahova, Muntele Roşu din Masivul Ciucaş, îşi trage numele de la un fenomen unic în România prin amploarea sa, spectacolul de culori pe care îl oferă natura în luna iunie, în momentul înfloririi bujorului de munte, cunoscut şi sub numele de smârdar sau rododendron.

Mai 2013

O alternativă mult mai sălbatică la aglomerata Vale a Prahovei, Masivul Ciucaş din Carpaţii de Curbură impresionează prin masivitate şi formele de relief abrupte, date de conglomerate şi calcare. Din acest masiv care domină Valea Teleajenului face parte, pe lângă semeţul Vârf Ciucaş (1.954 de metri), cel mai înalt pisc, şi Muntele Roşu (1.765 metri). 

Mai 2013

Cel mai simplu mod de a ajunge la Muntele Roşu, prin Prahova, este să mergeţi pe Valea Teleajenului, pe DN 1A, Ploieşti – Cheia, staţiune montană de unde poneşte şi un drum auto spre Muntele Roşu. Este adevărat că se poate ajunge la destinaţie şi cu maşina, însă aventura pe şoseaua în stare destul de precară şi cu multe serpentine este mai potrivită pentru un mijloc off-road. La pas, traseul poate fi parcurs din Cheia în cel mult o oră şi jumătate. Iar după un drum prin pădure, ţi se deschide în faţă un platou spectaculos. Zona este una foarte căutată, însă foarte puţini dintre miile de turişti care ajung în fiecare an la Muntele Roşu pentru un grătar, trasee montane sau campat ştiu de unde îi provine numele, deşi „indiciile“ sunt chiar sub ochii lor. 

Mai 2013

Dacă ajungeţi la Muntele Roşu pentru a admira spectacolul naturii, trebuie neapărat să vă opriţi la restaurantul Cabanei Muntele Roşu (construită în 1948), pentru o ciorbă caldă sau o tochitură făcută după reţeta proprie a bucătarului. 

Mai 2013

Mai 2013

 Decembrie 2015

  Decembrie 2015

  Decembrie 2015

 Decembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu